Sobre la unidad de los Verdes


Des de principi dels huitanta que va tindre lloc el primer congrés verd en l’estat espanyol fins ara, la nuclearització del moviment polític verd ha sigut molt significativa. En el País Valencià, la legalitat dels Verds Ecopacifistas, de data del 1988, és la més antiga, però això no ha impossibilitat l’aparició d’altres legalitats. Conviuen ara mateix en el nostre territori Els Verds Ecopacifistas amb Els Verds del País Valencià, Els Verds d’Europa i Els Verds Esquerra Ecologista, com diria el gran Xavi Castillo: Xe, i això «pa» què?
Vegem, la veritat és que diferències ideològiques no trobem que justifiquen la diversitat d’organitzacions orgàniques, pot ser hi ha, però en tot cas no s’han argumentat ni exposat per part de cap de les alternatives existents.
Aleshores què ? Doncs trobem diferències tàctiques i inclús, en algun cas, estratègiques, res més. El simple fet d’interpretar més interessant acudir a una contesa electoral a través d’un pacte amb una altra força política, d’esquerres, nacionalista, regionalista o independentista, que de tot hi a hagut, ha evitat la possibilitat de concurrència d’una sola alternativa verda, multiplicant-se per eixe motiu les alternatives fins a la situació actual, també, tot cal dir-ho, l’elevat ego d’algun element que pensa que és ell i cap altra persona més qui dóna l’etiqueta de qui és verd i qui no, a ajudat a la divisió. Amb esta realitat, que no és poca càrrega, haurem d’afrontar Els Verds la pròxima contesa electoral autonòmica i municipal, sino li fiquem remei.
I en eixa situació ens arriba una proposta dels Verds del PV, feta pública estos dies, que crida a la resta de forces verds per a tindre una trobada immediata i començar a unificar criteris per poder presentar-nos tot el món polític verd en una sola candidatura, que puga ser considerada per l’electorat com una aposta seriosa de l’ecologisme polític.
Immediatament puc respondre a eixe emplaçament d´Els Verds del PV, en nom d´Els Verds Ecopacifistas, no de bades en el nostre congrés celebrat el passat dia sis de febrer a Benidorm, aprovàvem per unanimitat una resolució fent la mateixa proposta. Avant, per tant, només ens manca que els altres dos grups polítics ecologistes existents vegen amb la mateixa il·lusió i voluntat de treball la proposta.
Per mi, aniria més lluny, pense que ens cal anar amb l’ànim de concloure, en un futur pròxim, en una sola organització política verda en les terres valencianes i no ens limitem ara a assentar-nos al voltant d’una taula per a discutir qui va davant i qui darrere en la llista de quina província, sinó que omplim de contingut i futur la proposta, perquè si no és així desmoralitzarem moltes persones que des de fa anys i panys estan esperant este acord d’unitat per a tindre una candidatura que els represente i a la que puguen votar amb la confiança d’estar recolzant una alternativa tan diferent de la dels partits tradicionals, com interessant i necessària. Per la meua part posaré totes les ganes per a veure si ara va de bo.
Paco Orts

http://www.levante-emv.com/opinion/2010/04/16/unitat-dels-verds/696645.html

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: